danny foto
image-244

 

Danny Warbout

Ontwikkelaar en trainer coach Het Polariteitenspel, directeur-eigenaar  D’ Artagnan Consultancy B.V.

“Elke toekomst begint met erin te geloven”. Eigenlijk wilde ik van jongs af aan politieagent worden. Niet alleen vanwege het stoere imago, maar ook omdat ik daarmee zou helpen het kwaad te bestrijden en het goede en weerloze kon beschermen. Tijdens mijn militaire dienst, en ik heb het dan over de jaren zestig, werd dit jeugdig verlangen omgezet in een sollicitatieprocedure. Ik werd daarbij ook nog eens aangemoedigd en bij de selectiecommissie aanbevolen door mijn toenmalige Compagniescommandant. Na tweemaal drie dagen grondig te zijn onderzocht, zowel fysiek als mentaal, kwam de selectiepsycholoog echter tot de conclusie dat de keuze voor het politievak voor mij beslist verkeerd zou zijn.

Voor het eerst werd ik geconfronteerd met het grote verschil tussen gedrag en vaardigheden, die de buitenwereld wel heel duidelijk in mij zag en het onzichtbare maar wel degelijk aanwezige gebied van mijn authentieke en menselijke eigenschappen. Eigenschappen waarvoor ik in de wieg gelegd was, zoals inlevingsvermogen en hulpvaardigheid, vrijheid, creativiteit en overtuigingskracht. En ik dacht bij mijzelf: hoeveel mensen maken net als ik op dezelfde manier gemakkelijk verkeerde keuzes omdat zij zichzelf onvoldoende kennen, laat staan gebruik maken van wat zij aan eigenschappen in huis hebben.

Vanaf dat moment ging ik studeren in menswetenschappen en begon mijn loopbaan, eerst als consulent arbeidsbemiddeling, later als arbeidsdeskundige en na het voltooien van mijn Pedagogiekstudie als HRM manager in de Gezondheidszorg. Mijn bevlogenheid voor persoonlijke ontwikkeling betekende ook gedurende 15 jaar een verbintenis als parttime docent aan de Hogeschool in Alkmaar. Na ruim 20 jaar in de Gezondheidszorg te hebben gewerkt, vervolgde ik mijn loopbaan als zelfstandig ondernemer, vanzelfsprekend opnieuw in mijn vakgebied, maar dan gericht op training, coaching en consultancy.

Mijn eigen ontwikkeling werd vooral gestimuleerd, door het inzicht in de wereld van de Polariteiten. Het inspireerde mij tot het ontwikkelen van het Polariteitenspel en het schrijven van een boek over de relatie tussen HRM en Polair Leiderschap: “ Je balans in evenwicht”, dat binnenkort verschijnt.

De activiteiten van mijn bedrijf D’Artagnan Consultancy bv heb ik sinds 2003 met veel plezier en voldoening gecombineerd met mijn inzet als docent en co-trainer van Het Tiende Huis (www.hettiendehuis.nl)

Fleur Mulder-Warbout

Coach en trainer Het Polariteitenspel, management D’ Artagnan Consultancy B.V.

Ik wist het zeker: ik wilde kleuterjuf worden. Elke dag werken aan de creatieve ontwikkeling van kinderen. Door de jaren heen heb ik echter ervaren, dat er (te)veel kinderen zijn, die zich niet optimaal mogen en kunnen ontwikkelen, door allerlei oorzaken en situaties. Het werd mijn drijfveer om kinderen te helpen zich zo goed mogelijk te ontwikkelen, daarmee rekening houdend met hun beperkingen en situatie.

Ik had het geluk, dat ik een studie kon kiezen, die echt bij me paste: Sociaal Pedagogische Hulpverlening (HBO).

Tijdens mijn opleiding en de stages binnen de hulpverlening, heb ik ervaren, dat ik niet alleen mijn vaardigheden als hulpverlener, maar ook mijn eigenschappen zoals hulpvaardigheid, creativiteit,  empathie en toewijding volop kon inzetten.

In mijn werk als manager in de kinderopvang en later als coördinator in de gehandicaptenzorg met ernstig meervoudig gehandicapte kinderen, werd ik echter geconfronteerd met de realiteit waarin je eigen balans ongewild kan omslaan naar reactiviteit. Door allerlei regels, kaders, kwaliteitseisen, meningen, verwachtingspatronen van anderen kreeg ik het gevoel dat ik mijn passie begon te verliezen.  In plaats van te ervaren dat ik iets betekende deed ik niet anders dan elke dag voldoen aan de eisen van de omgeving.   En dat ik het gevoel van geluk, heelheid en balans alleen kon ervaren bij de afwezigheid van nare dingen, zoals tegenslag en verlies. De ontmoeting met de wereld van de Polariteiten kwam precies op tijd. Dankzij dit nieuwe inzicht kreeg ik een nieuw perspectief op mijn werk maar ook op mijn privéleven.

Als coach en trainer met het Polariteitenspel, is het mijn passie geworden om mensen te laten kennismaken met Polariteiten. Ik bied inzicht in wat zij van nature te bieden hebben aan persoonlijke eigenschappen en welke ontwikkelingskansen er zijn voor ieder mens.

Als trainer en coach ben ik verbonden aan D’Artagnan Consultancy B.V. sinds 2015 en recent combineer ik dit met mijn werkzaamheden als co-trainer bij Ontwikkelsupport. (zie de links onderaan deze pagina).